29 Ekim 2017 Pazar

Google Adsense ile Para Kazanmak !

Yazar Tarih 29 Ekim 2017 Pazar


Google Adsense, hayatının bir zamanında webmaster işleriyle haşır neşir olmuş herkesin bildiği bir gelir kaynağıdır. Kısaca; web sitenize, blogunuza Google reklamları alarak tıklama/gösterim başı para kazanabileceğiniz profesyonel bir reklamcılık sistemidir. Bu sistemden en çok kazananlar tek bir konuya odaklanmış web siteleridir. Çünkü Google adsense reklamları web sitenizin konusunu tarar ve alakalı reklamlar gösterir. Örneğin örgü,dantel konusunda bir web sitesiniz var ise reklamlar yine bu konuyla alakalı olacak ve ziyaretçilerinizin ilgisini çekecektir.

Nerden Başlamalıyım?
Öncelikle bir web site sahibi olmalısınız. Fakat web siteniz tamamen özgün(çalıntı olmayan) içerikten oluşmalı ve bolca içerik olmalı. Ayrıca Adsense çok elit bir reklam ağı olduğundan, dandik kodlanmış, başarısız ve karmaşık bir siteye sahipseniz hiç boş yere başvurmayın. Bu standartları ve belirli bir ziyaretçi kitlesini yakaladığınıza inanıyorsanız bu adresten başvurunuzu yapabilirsiniz. Bir süre sonra Google eğer başvurunuzu onaylarsa size verdiği kodu web sitenize yerleştireceksiniz ve ister grafik şeklinde, istersenizde yazılı şekilde reklam yayınlamaya başlayacaksınız.

Ödemeyi Nasıl Alırım?
Banka hesabınıza EFT şeklinde veya çek olarak ödeme alabilirsiniz. Fakat çoğu kez banka transferi kullanılır. Çünkü çekin adresinize gelmesi 3 haftayı bulabilir.

Ne Kadar Kazanırım?
Bu yayınlanan reklamların TBM(Tıklama Başına Maliyet)'sine göre değişir. Bazı Adsense reklamverenleri tıklama başı daha fazla ücret verirken, bazıları daha az ücret verir. Yurtdışında TBM oranlarının daha fazla olduğu bilinen bir gerçek. Fakat ülkemizde bu oran 0.05 ile 0.40 arasında değişiyor genelde. Yani 0.20 TBM oranlı bir reklama 100 kez tıklanırsa 20₺ kazanırsınız. Bu birazda şans işidir.

TBM Nasıl Artırılır?
Niç bir blog ve siteye sahip olmanız, TBM değerlerinizi artıracaktır. Niç; belli bir konuya yoğunlaşmış, karmaşık,genel içeriğe sahip olmayan web siteleri için kullanılan bir terimdir. Ayrıca PR(Pagerank) değerinizin yüksek olması TBM değeri üzerinde etkilidir. Bunun için özgün içerik sayınızı ve backlinklerinizi artırarak PR'nizi yükseltmelisiniz. Ayrıca 'filtrelenen reklam' larınızı olabildiğince az tutun. Böylece yüksek TBM veren reklamları da arada engelleyerek kaçırmamış olursunuz. Son olarak tek bir sayfada çok fazla reklam yayınlamayın. Çünkü reklam gösteriminiz fazla, tıklama oranınız düşük olacaktır. Buda tıklama başına maliyeti düşürecektir.

Nelere Dikkat Etmeliyim?
Eğer Adsense başvurunuz onaylanırsa asla reklamlarınızı içeriği etkileyen, ziyaretçilerin zorla tıklamasını gerektiren yerlere koymayın ve reklamlara tıklamalarını teşvik eden uyarılarda bulunmayın. Zaten artık ülkemizde zor alınan Adsense hesabını kaybetmek istemezsiniz değil mi? Unutmayın Google Adsense çok profesyonel bir sistemdir ve işin içinde para döndüğü için Google'ı kandıramazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder